Voor 4:

VOOR DE VULLING:

500 g amandelen

250 g fijne griessuiker

1/2 koffielepel kaneelpoeder

3 eetlepels oranjebloesemwater

1 eetlepel plantaardige olie of boter

VOOR DE BUITENKANT:

250 g bloem

0,5 dl oranjebloesemwater

2 eetlepels boterpoedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 145 °C. Mix de amandelen met de griessuiker en de kaneel tot een fijn poeder. Doe er het oranjebloesemwater en de boter of olie bij. Maak kleine worstjes van het mengsel en laat ze rusten zonder af te dekken.

Meng de bloem met het oranjebloesemwater en de gesmolten boter tot een glad, niet-kleverig deeg. Voeg eventueel wat meer oranjebloesemwater toe. Rol dit deeg voor de buitenkant uit met eendeeg rol of pastamachine. Hoe fijner de plakjes, hoe fijner de gebakjes.

Snijd hier halve maantjes uit met behulp van een deegwieltje. Stop er de vulling tussen en druk de randen goed aan. Zorg dat alle lucht uit het koekje is. Breng eventueel wat versieringen (lijntjes en puntjes) aan met behulp van een pincet of cocktailprikker.

Leg de gazellehoorntjes op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven. Ze moeten droog zijn, maar mogen niet bruin worden. Bestrooi ze met poedersuiker.

Voor 4:VOOR DE VULLING:500 g amandelen250 g fijne griessuiker1/2 koffielepel kaneelpoeder3 eetlepels oranjebloesemwater1 eetlepel plantaardige olie of boterVOOR DE BUITENKANT:250 g bloem0,5 dl oranjebloesemwater2 eetlepels boterpoedersuikerBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 145 °C. Mix de amandelen met de griessuiker en de kaneel tot een fijn poeder. Doe er het oranjebloesemwater en de boter of olie bij. Maak kleine worstjes van het mengsel en laat ze rusten zonder af te dekken.Meng de bloem met het oranjebloesemwater en de gesmolten boter tot een glad, niet-kleverig deeg. Voeg eventueel wat meer oranjebloesemwater toe. Rol dit deeg voor de buitenkant uit met eendeeg rol of pastamachine. Hoe fijner de plakjes, hoe fijner de gebakjes.Snijd hier halve maantjes uit met behulp van een deegwieltje. Stop er de vulling tussen en druk de randen goed aan. Zorg dat alle lucht uit het koekje is. Breng eventueel wat versieringen (lijntjes en puntjes) aan met behulp van een pincet of cocktailprikker. Leg de gazellehoorntjes op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven. Ze moeten droog zijn, maar mogen niet bruin worden. Bestrooi ze met poedersuiker.