Frisse salade met gerookte zalm en tijgergarnalen in een appelmandje

4876395

Van uitgeholde halve appels maak je een mooi mandje dat je vult met een verzameling smaakvolle en frisse ingrediënten.

Voor 4 personen

2 groene appels

2-3 el citroensap

4 sneetjes gerookte zalm

4 grote tijgergarnalen

2 el olijfolie

1 lente-ui

1 stengel bleekselderij

4 plukjes dille

enkele grote rode aalbessen

4 kleine slablaadjes

1/4 rode paprika

1 komkommer

4 dunne plakjes citroen

2-3 el limoensap

2-3 el druivenpitolie

een snuifje suiker

4 el zalm- of forelkaviaar

1/2 tl geraspte citroenschil (van 1/2 onbehandelde citroen)

sesamzaad, voor de afwerking

witte peper van de molen en zout

Bereiding

1. Halveer de appels overlangs en hol ze uit, zodat er kommetjes ontstaan. Laat hierbij een rand van 5 à 8 mm dik. Bestrijk de binnenkant van de appelmandjes met het citroensap. Snijd de gerookte zalm in brede repen. Dep de garnalen droog en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met zout, haal uit de pan en laat afkoelen.

2. Maak de lente-ui schoon en snijd in reepjes of ringen. Maak de bleekselderij schoon en snijd in plakjes of reepjes. Laat het bladgroen heel of scheur het in hapklare stukjes. Was de dille en rode aalbessen en laat uitlekken. Was de slablaadjes, scheur in hapklare stukken en zwier goed droog. Was de paprika en snijd in dunne reepjes.

3. Schil de komkommer en snijd in de lengte in zeer dunne reepjes. Halveer de plakjes citroen. Maak met het limoensap, de druivenpitolie, suiker, peper en zout een vinaigrette. Meng de lente-ui, bleekselderij, slablaadjes, paprika en komkommer en maak aan met de vinaigrette.

4. Vul de halve appels met deze salade. Schik er de reepjes gerookte zalm, de gebakken garnalen en de kaviaar op. Werk af met de dille, rode aalbessen, halve plakjes citroen, de citroenschil en het groen van de bleekselderij. Strooi vlak voor het serveren het sesamzaad over de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content