Filotaart met gebraden tomaten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier kleine taartjes :

225 g vleestomaten

een takje verse tijm

zeezout

peper van de molen

een snuif suiker

1 à 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden

4 grote bladen filodeeg (te koop in de Noord-Afrikaanse voedingswinkel)

50 g boter

Vulling :

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui in fijne plakjes gesneden

1 teentje knoflook geperst

350 g courgette in lange stukjes gesneden

zeezout

versgemalen zwarte peper

125 g mozzarella in blokjes gesneden

50 g zwarte olijven

2 theelepels gehakte basilicum

De oven voorverwarmen tot 200° C. Snijd iedere tomaat in drie plakken en plaats deze in een braadpan. Kruid met tijm, zout, peper en suiker. Bestrooi met plakjes knoflook en bak gedurende 20 à 30 minuten. Borstel ieder blad filodeeg in met gesmolten boter en leg de bladen in vier vormen. Plooi het overtollige deeg sierlijk naar binnen. Plaats aluminiumfolie in het midden, zodat het deeg niet opblaast bij het bakken. Zet de vorm 10 minuten in de oven. Bereid de vulling. Verwarm de olie in een bakpan, voeg ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht en doorzichtig is. Roer de courgette door het uimengsel, kruid met zout en peper en bak tot de groente zacht is. Verdeel de vulling over de voorgebakken taart. Bestrooi met blokjes mozzarella, olijven en basilicum en besprenkel met een weinig olie. Schik de gebraden tomaten bovenop de vulling en bak de taart nog eens 10 minuten. Warm of koud met een groene salade opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content