Benodigdheden voor 8 bordjes:
8 filets van rode poon
1 venkel (liefst jong knolletje)
1 knoflookteentje
2 fijngehakte sjalotjes
1 tomaat (gepeld, de zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden)
10 tal zwarte en groene olijven
1 citroen
1 dl extra vierge olijfolie
1 dl neutrale slaolie
1 dl balsamico azijn
1 eetlepel mosterd
zeezout en peper van de molen
rode biet scheutjes, venkelkruid
Snij de venkel in kleine blokjes .
Doe een eetlepel olijfolie in een pot en doe er de fijngehakte sjalotjes en de knoflook bij. Laat even sudderen en voeg er ook de venkel bij. Bak een 8 tal minuten zonder te laten kleuren en kruid met peper en zout.
Laat de bereiding wat afkoelen en voeg er dan de tomatenblokjes, de in stukjes gesneden olijven en de wat geblancheerde fijngehakte citroenschilletjes bij.
Maak een vinaigrette door de mosterd te mengen met de azijn, het sap van een halve citroen, de oliesoorten, peper en zout.
Giet Â3/4 van de vinaigrette over de vis en meng de rest bij de venkelblokjes.
Leg, nadat hij een viertal uren heeft gemarineerd, de vis op een schotel en verwijder zo veel mogelijk de vinaigrette.
Bak de vis, met de velkant eerst, in olijfolie.
Presentatie:
Leg de lauwe venkelvinaigrette op een bord en schik er de vis op. Versier met de rode biet scheutjes, venkelkruid en citroenschijfjes. Lepel allerlaatst mat marinadevinaigrette bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier