Filet americain met rode biet, gefermenteerde knoflook en wostynmosterd

24/09/18 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:16

Filet americain met rode biet, gefermenteerde knoflook en wostynmosterd

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Benodigdheden voor 4 personen

  • 170 g handgesneden rundertartaar
  • 1 sjalotje, fijngesnippperd
  • 1 eetlepel Wostynmosterd
  • 0,5 dl olijfolie
  • 30 g geschaafde oude brokkelkaas van boerderij Groendal
  • 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie
  • 1 rode biet

Filet americain

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees met de hand in een fijne tartaar, maak aan met sjalot, olijfolie, Wostynmosterd, fijngesnipperde bladpeterselie en een beetje geraspte oude brokkelkaas Groendal van Rumbeke.

Rode biet

Prik de bieten in ronde plakjes uit en pekel ze in 3 dl cabernet-sauvignonazijn en 3 dl water.

Gefermenteerde knoflookcrème

Meng 6 teentjes gefermenteerde look met 1 dl olijfolie en 0,3 g xantana.

Onze partners