Benodigdheden voor 4 personen

  • 170 g handgesneden rundertartaar
  • 1 sjalotje, fijngesnippperd
  • 1 eetlepel Wostynmosterd
  • 0,5 dl olijfolie
  • 30 g geschaafde oude brokkelkaas van boerderij Groendal
  • 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie
  • 1 rode biet

Filet americain

Snijd het rundvlees met de hand in een fijne tartaar, maak aan met sjalot, olijfolie, Wostynmosterd, fijngesnipperde bladpeterselie en een beetje geraspte oude brokkelkaas Groendal van Rumbeke.

Rode biet

Prik de bieten in ronde plakjes uit en pekel ze in 3 dl cabernet-sauvignonazijn en 3 dl water.

Gefermenteerde knoflookcrème

Meng 6 teentjes gefermenteerde look met 1 dl olijfolie en 0,3 g xantana.