Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 g gedroogde kikkererwten, 12 u geweekt in koud water
  • 2 verse groene pepers, gehalveerd en zonder de zaadlijsten
  • 1/2 el zout
  • 1/2 el komijn
  • 1 cm verse gember, fijn geraspt
  • 1 bussel platte peterselie
  • 4 tenen look, fijn gesneden
  • 2 uien, fijn gesneden

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten - behalve het bicarbonaat - fijn in de keuken- robot. Verhit plantaardige olie tot 160 à 180°C. Meng net voor je gaat bakken 1/2 tl bicarbonaat door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je luchtige falafelballetjes krijgt. Vorm balletjes van het beslag met een ijsschep of twee eetlepels. Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Mix alle ingrediënten - behalve het bicarbonaat - fijn in de keuken- robot. Verhit plantaardige olie tot 160 à 180°C. Meng net voor je gaat bakken 1/2 tl bicarbonaat door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je luchtige falafelballetjes krijgt. Vorm balletjes van het beslag met een ijsschep of twee eetlepels. Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.