Exotische flensjes
10-06-2011, 14:56
Bijgewerkt op: 07-10-2023, 18:56
Voor 4 personen
- 3 grote bananen
- 2 el geraspte kokos, liefst vers
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 2,5 dl melk
- 65 g rietsuiker
- 2 dl rum
- 2 cm verse gember
- 4 passievruchten
- 2 limoenen
- boter
- 2 takjes rood basilicum
- vier bolletjes ijs
Bereiding
- Snij de bananen in de lengte doormidden en kook ze samen met de rum, 1 dl water, 50 g rietsuiker, de gepelde en zeer fijn geraspte gember en het sap van 1 limoen gedurende 10 minuten onder deksel. Schep de bananen uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot het lichtjes stroperig is.
- Bereid het flensjesbeslag: meng de bloem met een weinig melk, voeg beetje bij beetje de rest van de melk en de losgeklopte eieren toe. Voeg de kokos, 15 g rietsuiker en de vanillesuiker toe. Doe een klontje boter in een bakpan en bak 4 flinterdunne flensjes.
- Snipper het basilicum fijn en snij de resterende limoen in schijfjes. Leg op elk bord een flensje, bedek een vierde van ieder flensje met een vierde deel van de bananen en plooi de flensjes dicht. Bedek met exotische passievrucht en plooi de gevouwen flensjes nogmaals dicht (ze zijn nu in 4 gevouwen).
- Overgiet de flensjes met rumsaus, versier met een limoenschijfje en bestrooi met basilicum. Dien de exotische flensjes op met een bolletje ijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier