Espresso met vanille-ijs, Frangelico en hazelnotenkaramel
11-12-2012, 14:54
Bijgewerkt op: 05-09-2023, 16:44
Frangelico is hazelnotenlikeur. Uiteraard kun je voor een andere likeur kiezen bij de espresso en vanille-ijs. Denk aan amaretto of een andere notenlikeur. Pas dan wel de noten aan.
Voor 4 personen
- 75 g hazelnoten
- kant-en-klare karamelsaus
- 4-8 bollen vanille-ijs
- 4 kopjes sterke espressokoffie
- 4 scheutjes Frangelico (hazelnotenlikeur)
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en maal nadien grof. Meng met net voldoende karamelsaus tot een stroperige massa ontstaat.
- Schep 4 bolletjes vanille-ijs op een bord (of 8 bolletjes alsje heel gulzig bent) en zet dit weer in de diepvriezer tot ze zeer hard zijn opgesteven.
- Zet 4 kopjes sterke espresso en voeg aan elk kopje een scheutje Frangelico toe.
- Schik het vanille-ijs in 4 glazen (of koffiekopjes) en giet er de espresso over. Werk af met de hazelnotenkaramel en serveer sito presto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier