Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze
Een verrassend lekker en eenvoudig te bereiden gerecht.
Voor vier personen
8 groene en 8 witte asperges
12 scampi’s
2 teentjes knoflook (facultatief)
8 el goede olijfolie
8 basilicumblaadjes
20 zwarte ontpitte olijven
1 citroen
parmezaankaas
Bereiding
1. Schil de asperges en kook. Start de witte asperges in koud en de groene in kokend water. De groene asperges worden ook onmiddellijk gespoeld met ijskoud water om de frisse kleur te behouden.
2. Paneer de gepelde scampi’s met fijngemalen parmezaankaas en bak kort in olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de olijfolie met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Klop alles op.
3. Schik de asperges op een groot bord en overgiet met saus. Leg de scampi’s op de stengelgroente. Bestrooi met schilfers parmezaanse kaas en nog wat basilicum. Indien gewenst versier met bloemetjes van bieslook. Dien koud op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier