Djaj m’qualli (tajine van kip met citroen en olijven)

  • Moeilijkheid

Bij dit heerlijke Marokkaanse stoofgerecht harmonieert de Chileense Casillero del Diablo syrah ’99 verrassend goed. Deze zachte rode wijn met subtiele kruidigheid is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Voor 4:

6 kippenborsten en 6 kippenbouten

groene en zwarte olijven naar smaak

2 citroenen (liefst gepekeld: gedurende 2 weken opgelegd in zout)

Voor de saus:

2 fijngehakte uien

3 fijngehakte teentjes knoflook

1 theelepel fijngehakte verse gember

witte peper

saffraan

olijfolie

1 el boter

enkele plakjes gepekelde of verse citroen

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content