Tajine van kip met citroen en olijven

© Getty

Bij deze tajine van kip met citroen en olijven past een zachte rode wijn met subtiele kruidigheid.

Voor 4 personen

  • 6 kippenborsten
  • 6 kippenbouten
  • groene en zwarte olijven naar keuze
  • 2 citroenen (gepekeld – 2 weken opgelegd in zout)

Voor de saus

  • 2 fijngehakte uien
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • enkele plakjes gepekelde of verse citroen

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar.
  2. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content