Tajine van kip met citroen en olijven
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Bij deze tajine van kip met citroen en olijven past een zachte rode wijn met subtiele kruidigheid.
Voor 4 personen
- 6 kippenborsten
- 6 kippenbouten
- groene en zwarte olijven naar keuze
- 2 citroenen (gepekeld – 2 weken opgelegd in zout)
Voor de saus
- 2 fijngehakte uien
- 3 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 theelepel fijngehakte verse gember
- witte peper
- saffraan
- olijfolie
- 1 el boter
- enkele plakjes gepekelde of verse citroen
Bereiding
- Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar.
- Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier