Dip met pit: recept voor kibbeling met pikante remouladesaus
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Om zijn liefde voor hotsaus met zo veel mogelijk mensen te delen schreef Freek Raijmakers, oprichter van webshop Heatsupply, een kookboek vol pittige recepten. Hier vind je zijn recept voor kibbeling met pikante remouladesaus.
De upgrade van deze kibbeling zit in de remouladesaus. Die krikken we op met een overheerlijke hotsaus op basis van jalapeño’s, augurk, dille, knoflook, ui en azijn.
Meer weten over hotsaus? Lees: Als lopende vuurtjes: kookboekauteur Freek Raijmakers over de populariteit van hotsaus in de Lage Landen
Voor de kibbeling:
Zonnebloemolie om te frituren
400 g verse kabeljauwfilet
100 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl paprikapoeder
Snuifje peper en zout
150 ml spuitwater
Voor de remouladesaus:
4 el mayonaise
1 el mosterd
2 el Dill Pickle Serrano van Heartbeat Hot Sauce
1 el fijngehakte kappertjes
½ el fijngehakte augurk
1 el fijngehakte peterselie
1 tl citroensap
Peper en zout
1. Verwarm de olie in de friteuse of pan tot 180°C.
2. Snijd de kabeljauwfilet in hapklare stukken. Probeer ze ongeveer even groot te maken zodat ze gelijkmatig garen.
3. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Voeg langzaam het spuitwater toe en klop tot een glad beslag.
4. Haal de visstukjes door het beslag tot ze volledig bedekt zijn.
5. Frituur de stukjes vis in porties in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten per portie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Voor de saus: doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed.
7. Serveer de kibbeling met de saus.
Meer pittige recepten:
– Cocktail met een kick: spicy margarita
– Zinderend zuiders: pasta al limone met hotsaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier