De échte gezelligheid aan tafel. Serveer er brood en/of charcuterie bij en een Zwitserse Fendant du Valais.
Voor 4 personen
300 g geraspte Gruyère
300 g geraspte Emmentaler
100 g geraspte Appenzeller
4 dl Fendant du Valais
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel citroensap
2 eetlepels maïzena
1 cognacglaasje kirsch
nootmuskaat
grof gemalen peper
Bereiding
1. Besmeer de binnenzijde van de fonduepan met de gehalveerde knoflook. Breng in de fonduefan de wijn en het citroensap op een laag vuur net niet aan de kook.
2. Roer de geraspte kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is. Roer de maïzena met de kirsch tot een glad papje en meng door de kaasfondue. Laat de kaasfondue al roerend binden. Breng op smaak met nootmuskaat en grof gemalen peper.
3. Serveer er brood en/of charcuterie bij. Een jonge Fendant du Valais als begeleider is een aanrader.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier