Crumble met abrikozen en amandelen
Voor 6 :
Voor 6 :
12 grote abrikozen
suiker
30-40 g amandelschilfers
Voor de crumble :
125 g bloem
125 g griessuiker
125 g amandelpoeder
175 g boter
Schil de abrikozen en snij ze in vieren (als de schil mooi gaaf en niet te hard is, hoeven ze niet geschild te worden). Leg ze in een ondiepe ovenschaal. Bestrooi met suiker. Meng de bloem, de suiker en het amandelpoeder en prak er dan met een vork de boter onder. Verdeel de crumble over het fruit. Bestrooi met de amandelschilfers.
Bak in de oven op 200°C tot de bovenkant mooi gekleurd is (ca. 35 minuten). Verminder, als de crumble te snel kleurt, de oventemperatuur tot 180°C.
* Wordt warm of koud gegeten, eventueel met vloeibare room of Engelse room.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier