Ingrediënten

voor een 12 tal schaaltjes:

  • 20 eierdooiers
  • 300 g kristalsuiker (voorkeur S2 )
  • 2 l room
  • 4 vanillestokken

Meng de eierdooiers met de suiker, met behulp van een klopper. Het is echter niet nodig om de samenstelling wit te kloppen of tot een ruban. Gewoon mengen is voldoende want anders vormt er zich een schuim.

Voeg de room bij de dooiers en de suiker. Snij de vanillestokken open, verwijder de zaadjes en voeg ze samen met de peulen toe aan de crème. De dag erop mag je de crème brûlée afbakken op ongeveer 110°C gedurende een 80 tal minuten. Het is niet nodig om een warm waterbad te gebruiken.

Recept: Dirk Van Tichelen

Meng de eierdooiers met de suiker, met behulp van een klopper. Het is echter niet nodig om de samenstelling wit te kloppen of tot een ruban. Gewoon mengen is voldoende want anders vormt er zich een schuim.Voeg de room bij de dooiers en de suiker. Snij de vanillestokken open, verwijder de zaadjes en voeg ze samen met de peulen toe aan de crème. De dag erop mag je de crème brûlée afbakken op ongeveer 110°C gedurende een 80 tal minuten. Het is niet nodig om een warm waterbad te gebruiken.Recept: Dirk Van Tichelen