Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten

21/11/18 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Een lunchrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor een intensieve training of krachttraining.

Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten

© Heikki Verdurme

Geef je waardering

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 1 bloemkool, schoongemaakt
  • Bakspray
  • 2 tl ras el hanout
  • 1/4 tl kurkuma
  • Peper en zout
  • 250 g parelcouscous
  • 400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 1/4 opgelegde citroen, in kleine stukjes gesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze

Voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 4 el citroensap
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/4 tl kurkuma
  • Peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze

Leg de bloemkool in zijn geheel op een met bakpapier beklede ovenschotel. Olie hem in met de spray. Meng de ras el hanout en de kurkuma met peper en zout en strooi dit mengsel op de bloemkool. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal de folie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven.

Maak de parelcouscous klaar, laat afkoelen en meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de couscous met de dressing, de kikkererwten, de peterselie,

Onze partners