Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten
Een lunchrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor een intensieve training of krachttraining.
Een lunchrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor een intensieve training of krachttraining.
Benodigdheden voor 1 persoon
- 1 bloemkool, schoongemaakt
- bakspray
- 2 tl ras el hanout
- 1/4 tl kurkuma
- peper en zout
- 250 g parelcouscous
- 400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 4 el bladpeterselie, fijngehakt
- 2 el korianderblaadjes, fijngehakt
- 2 el munt, fijngehakt
- 1/4 opgelegde citroen, in kleine stukjes gesneden
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
Voor de dressing
- 4 el olijfolie
- 2 el honing
- 4 el citroensap
- 1 tl ras el hanout
- 1/4 tl kurkuma
- peper en zout
- verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
1. Leg de bloemkool in zijn geheel op een met bakpapier beklede ovenschotel. Olie hem in met de spray. Meng de ras el hanout en de kurkuma met peper en zout en strooi dit mengsel op de bloemkool. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal de folie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven.
2. Maak de parelcouscous klaar, laat afkoelen en meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng de couscous met de dressing, de kikkererwten, de peterselie,
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier