Couscous met lamsvlees en zeven groenten

Couscous in bowl. Wooden background. Top view. © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Zoals alle goed dingen uit zeven bestaan…

Voor 4:

couscous (‘semolina’ in het Marokkaans)

Voor de groenten:

7 groenten naar keuze (wortel, courgette, raapjes, tomaten, ui, paprika, witte kool, tuinbonen enz.)

Voor het vlees:

800 g stukken lamsschenkel en -bout (of rund)

1 fijngehakt bosje verse koriander

1 fijngehakte kleine ui

1 koffielepel fijngehakte verse gember

witte peper

saffraan

olijfolie

een klontje boter

Doe de ingrediënten voor het vlees bij elkaar en bak het vlees langzaam gaar in wat olijfolie en boter. Stoom ondertussen de groenten apart beetgaar en laat ze nadien uitlekken. Stoom ten slotte de couscous gaar en doe in een schotel. Verdeel er het vlees en de groenten over en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content