Coq au vin

Voor 4 personen
  • 1 haantje of braadkip van 1,2 kg
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1/2 el witte peperkorrels
  • 1 fles rode bourgognewijn
  • zonnebloemolie
  • 2 gekneusde tenen knoflook
  • peper en zout
  • 250 g champignons
  • 100 g zilveruitjes
  • 150 g mager spek
  • boter
  • fijngehakte peterselie (optioneel)
Bereiding
  1. Snij het haantje of (de kip), de wortelen en ui in stukken. Doe alles in een grote kom, voeg het kruidentuiltje en de peperkorrels toe en bevochtig met de wijn. Meng voorzichtig onder elkaar, dek af en laat 1 dag marineren in de koelkast. Giet nadien door een zeef en dep de kip droog.
  2. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak er de stukken kip in aan. Voeg de groenten toe en bak ze aan. Voeg de knoflook toe, meng onder elkaar en laat 3 minuten verder bakken. Bevochtig met de marinade, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 uur zacht koken.
  3. Snij de champignons fijn, pel de zilveruitjes en snij het spek in reepjes. Bak deze samen 10 minuten in boter op een laag vuur. Doe vlak voor het serveren bij het vlees en zet de pan op tafel. Werk de coq au vin eventueel af met fijngehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content