Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g gemengd rood fruit
  • 4 bollen rodevruchtensorbet
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 50 g suiker
  • 150 ml Gancia

Meng suiker met sinaassap en Gancia tot de suiker is opgelost. Hou enkele lepels van het mengsel apart om het fruit kort te marineren en zet de rest in de diepvriezer. Als het granité hard wordt, trekt en schraapt u de massa met een vork tot schilfers. Dat kan gemakkelijk door de verhouding suiker en alcohol.

Was het fruit en meng met de marinade. Leg het fruit onderaan in een glas, deponeer hierop een bol sorbet en, als laatste, enkele lepels granité.

Meng suiker met sinaassap en Gancia tot de suiker is opgelost. Hou enkele lepels van het mengsel apart om het fruit kort te marineren en zet de rest in de diepvriezer. Als het granité hard wordt, trekt en schraapt u de massa met een vork tot schilfers. Dat kan gemakkelijk door de verhouding suiker en alcohol.Was het fruit en meng met de marinade. Leg het fruit onderaan in een glas, deponeer hierop een bol sorbet en, als laatste, enkele lepels granité.