Voor 4 personen
- 4 peertjes, gekookt in suikersiroop
- 100 g amandelpoeder
- 40 g zachte boter
- 50 g suiker
- 1 stokje vanille, opengesneden en uitgeschraapt
- 2 eieren
- 2 el Poire Williams
Suikersiroop:
- 250 g water
- 200 g suiker
- vanillestok
- een snuifje kaneel
Bereiding
- Schil de peertjes en kook de vruchten in suikersiroop (250 g water en 200 g suiker met een stokje vanille en kaneel).
- Gaar de vruchten een halfuurtje en prik in het vruchtvlees om na te gaan of de peertjes gaar zijn. Laat de peertjes afkoelen in de siroop zodat ze niet uitdrogen.
- Meng in een kom, met een spatel, alle ingredienten voor het clafoutisbeslag (amandelpoeder, boter, suiker, vanille, eieren, Poire Williams) tot een homogene massa.
- Schik de in partjes versneden peertjes in een ovenvaste schotel en giet het beslag over de vruchten.
- Gaar de clafoutis in de oven op 190°C gedurende 20 minuten.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier