Voor 4 :
4 peertjes, gekookt in suikersiroop
100 g amandelpoeder
40 g zachte boter
50 g suiker
1 stokje vanille, opengesneden en uitgeschraapt
2 eieren
2 el Poire Williams
Suikersiroop:
250 g water
200 g suiker
vanillestok
een vleugje kaneel
Schil de peertjes en kook de vruchten in suikersiroop (250 g water en 200 g suiker met een stokje vanille en kaneel). Gaar de vruchten een halfuurtje en prik in het vruchtvlees om na te gaan of de peertjes gaar zijn. Laat de peertjes afkoelen in de siroop zodat ze niet uitdrogen.
Meng in een kom, met een spatel, alle ingredienten voor het clafoutisbeslag (amandelpoeder, boter, suiker, vanille, eieren, Poire Williams) tot een homogene massa. Schik de in partjes versneden peertjes in een ovenvaste schotel en giet het beslag over de vruchten. Gaar de clafoutis in de oven op 190°C gedurende 20 minuten.
Recept: Benoit Dewitte
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier