Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 grote gepelde uien
  • 400 g pompoen
  • 60 g mostarda (vruchten op suikersiroop met mosterdzaad, eventueel te vervangen door chutney)
  • een snuif geraspte nootmuskaat
  • zout en peper
  • 1 ei
  • boter

Bereiding

  1. Kook de uien een half uur in gezouten water.
  2. De pompoen schillen, de zaden en de witte vliesjes verwijderen en het vruchtvlees gaarkoken in gezouten water.
  3. De uien laten uitlekken en gedeeltelijk laten afkoelen. De uien doormidden snijden en leeghalen (er moeten 'schaaltjes' overblijven met wanden van ongeveer 3 schilletjes dik ; eventuele gaatjes met stukjes ui dichtplakken).
  4. Het gare pompoenvlees met een vork prakken, de kleingesneden mostarda met een lepel suikersiroop toevoegen. Breng de vulling op smaak met nootmuskaat, peper en zout en bind alles met het losgeklopte ei. Verdeel de vulling over de uischalen en zet die naast elkaar in een beboterde ovenvaste schaal.
  5. Doe op iedere ui een klontje boter. Bak de gevulde uien 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C tot ze goudbruin zijn.