Chinese-koolrolletjes met kip, bamboescheuten en shiitakes
05-01-2017, 12:02
Bijgewerkt op: 25-09-2023, 12:44
Voor 4 personen
- 1 Chinese kool
- 2 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 1 bosje bosuien
- 2 rode chilipepers
- 1 klein blik bamboescheuten, uitgelekt
- 8 grote shiitakes
- 2 tl sesamolie
- 2 el lichte sojasaus
- 400 g kippenfilets
- 1 dl kippenbouillon
- 1 el geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking
- zoete chilisaus en rijst, om te serveren
Bereiding
- Verdeel de kool in 16 bladeren. Blancheer deze 2 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken, dep droog en hou apart.
- Mix de knoflook, gember, bosuien, chilipepers, bamboescheuten, shiitakes, sesamolie en sojasaus fijn in een keukenrobot. Voeg de grof gesneden kip toe en mix kort tot een homogene massa.
- Verdeel in porties ter grootte van een golfbal en schik op elk koolblad. Wikkel goed in.
- Stoom de koolrolletjes 15 à 20 min. in een bamboemandje boven een wok met kokende kippenbouillon; doe dit in porties.
- Bestrooi de Chinese-koolrolletjes nadien met de sesamzaadjes en serveer met zoete chilisaus en eventueel gekookte rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier