Chinese kippensoep

© Getty

Voor 4 personen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 g ontbijtspek
  • 2 preiwitten
  • 100 g champignons
  • 5 dl verse kippenbouillon met stukjes kip
  • 5 dl tomatensap
  • 100 g sojascheuten
  • 1 tl sambal oelek
  • scheut sojasaus
Bereiding
  1. Verhit de olie in de wok en bak er het in repen gesneden spek in. Voeg de in ringen gesneden prei toe en bak deze even mee.
  2. Voeg de in plakken gesneden champignons toe en roer de bouillon en het tomatensap door dit mengsel. Breng aan de kook.
  3. Roer de sojascheuten door de kokende soep en kruid met sambal oelek en sojasaus. Serveer de Chinese kippensoep onmiddellijk, zodat de groenten knapperig blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content