Chili con carne

© Diane Hendrikx

Noem chili con carne geen junkfood, maar comfortfood is het zeker wel, en perfect voor een herfstige zondagavond met het gezin. Mag het extra smakelijk? Bereid het ’s ochtends en warm het net voor het serveren nog eens op.

Voor 6 personen:

1 grote rode ui

Komijnpoeder naar smaak

Chilipoeder naar smaak

750 g rundergehakt

150 g tomatenpuree

5 blikken rode bonen

6 lente-uitjes

1 bosje koriander

1 blok cheddar

1 pot zure room

1 pakje tortillachips (optioneel)

Peper en zout

© Diane Hendrikx

1. Begin ’s ochtends met de rode ui te schillen en fijn te snipperen. Fruit hem in wat olie in een pan. Voeg 2 theelepels komijn en een theelepel chilipoeder toe. Doe het verkruimelde gehakt erbij, en daarna de tomatenpuree. Bestrooi met zout en meng goed.

1
1 © Diane Hendrikx

2. Giet de uitgelekte bonen erbij, blik na blik. Doe telkens een bodempje water in elk blik, om de bereiding te bevochtigen. Laat zo traag mogelijk garen onder deksel op laag vuur (minstens een uur). Roer regelmatig met een lepel. Breng na het garen op smaak met peper. Proef en pas aan naar wens.

2
2 © Diane Hendrikx

3. Spoel kort voor het diner de koriander schoon. Snijd de blaadjes en de helft van de steeltjes fijn. Snijd de lente-uitjes overlangs doormidden en hak ze fijn. Meng de koriander en de lente-uitjes. Rasp de cheddar vrij grof.

3
3 © Diane Hendrikx

4. Warm de chili op en meng goed.

5. Serveer met zure room, uitjes, koriander en – waarom niet – tortillachips.

Tip: drink met een bier met body, bijvoorbeeld Bons Vœux van Brasserie Dupont of Guldenberg van De Ranke.

Partner Content