Chili con carne

c_Diane Hendrikx

Noem chili con carne geen junkfood, maar comfortfood is het zeker wel, en perfect voor een herfstige zondagavond met het gezin. Mag het extra smakelijk? Bereid het ’s ochtends en warm het net voor het serveren nog eens op.

Chili con carne voor 6 personen:
  • 1 grote rode ui
  • Komijnpoeder naar smaak
  • Chilipoeder naar smaak
  • 750 g rundergehakt
  • 150 g tomatenpuree
  • 5 blikken rode bonen
  • 6 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 blok cheddar
  • 1 pot zure room
  • 1 pakje tortillachips (optioneel)
  • Peper en zout
© Diane Hendrikx

1. Begin ’s ochtends met de rode ui te schillen en fijn te snipperen. Fruit hem in wat olie in een pan. Voeg 2 theelepels komijn en een theelepel chilipoeder toe. Doe het verkruimelde gehakt erbij, en daarna de tomatenpuree. Bestrooi met zout en meng goed.

1
1 © Diane Hendrikx

2. Giet de uitgelekte bonen erbij, blik na blik. Doe telkens een bodempje water in elk blik, om de bereiding te bevochtigen. Laat zo traag mogelijk garen onder deksel op laag vuur (minstens een uur). Roer regelmatig met een lepel. Breng na het garen op smaak met peper. Proef en pas aan naar wens.

2
2 © Diane Hendrikx

3. Spoel kort voor het diner de koriander schoon. Snijd de blaadjes en de helft van de steeltjes fijn. Snijd de lente-uitjes overlangs doormidden en hak ze fijn. Meng de koriander en de lente-uitjes. Rasp de cheddar vrij grof.

3
3 © Diane Hendrikx

4. Warm de chili op en meng goed.

5. Serveer de chili con carne met zure room, uitjes, koriander en – waarom niet – tortillachips.

Tip: drink chili con carne met een bier met body, bijvoorbeeld Bons VÅ“ux van Brasserie Dupont of Guldenberg van De Ranke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content