Ceviche van gerookte heilbot met bloedsinaasappel, roze peper en zwarte olijfolie

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1,25 dl gezeefd bloedsinaasappelsap

200 g gerookte heilbotfilet

3 el fruitige olijfolie

witte peper en zout

citroentijmblaadjes en roze peper, voor de afwerking

Zwarte olijfolie:

50 g ontpitte zwarte olijven

1 dl olijfolie

zwarte peper en zout

Bereiding

1. Maak eerst de zwarte olijfolie: mix de olijven fijn met de olijfolie en kruid naar smaak. Laat het sinaasappelsap inkoken tot 3/4 dl. Laat afkoelen en meng met de olijfolie.

2. Snijd de heilbot in reepjes en schik deze op 4 borden. Overgiet met de vinaigrette en druppel er de zwarte olijfolie over. Werk af met citroentijmblaadjes en grofgemalen roze peper. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content