Carpaccio van rode biet met tartaar van kreeft en sint-jacobsnoot

  • Moeilijkheid

Voor 4:

12 sint-jakobsnoten

1 kreeft (700 g)

1 grote rode biet

80 g jonge, rode bladspinazie

olijfolie

scheutje truffelolie

stengels bieslook

zeste van 1 onbespoten citroen

2 pijpuitjes

1 gekonfijte tomaat

2 l stevig gekruide court-bouillon

peper en zout

1 el geklaarde boter

Kook de rode biet zonder te schillen in gezouten water met tuinkruiden en een scheutje olie. Laat afkoelen, schil en snij in dunne plakjes. Marineer deze in een mengeling van olijfolie, een weinig truffelolie, citroenzeste, peper en zout.

Breng de court-bouillon aan de kook en kook de kreeft vier minuten onder deksel. Laat afkoelen, verwijder het pantser, versnij het staartvlees en meng met de fijngesneden pijpuitjes en gekonfijte tomaat. Voeg peper, zout en olijfolie toe.

Kleur de sint-jakobsnootjes kort in een hete pan met geklaarde boter en kruid met peper en zout. Spoel de jonge, rode bladspinazie en meng met versneden bieslook. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels truffelolie. Breng alle elementen samen en presenteer zoals op de foto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content