[Carpaccio van rauwe ham en rode biet] is een eenvoudig, snel en no-nonsense voorgerecht dat het uitstekend kan vinden met een karaktervolle rosé uit de zuidelijke Rhône. De Château d’Aquéria 2000 is zo’n wijn en verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com
Nodig voor vier:
400 g rauwe, gedroogde ham (bv. Ganda-ham)
2 gekookte rode bieten
100 g kernen van wal- of pecannoten
1 teentje knoflook, gehakt
1 soeplepel gehakte peterselie
peper uit de molen
een klassieke vinaigrette (1/4 azijn, 3/4 olie, peper en zout)
De rauwe gedroogde ham met een elektrische snijmachine in fijne plakjes snijden. De bieten wassen, drogen met keukenpapier en eveneens in plakjes snijden. Leg de schellen vlees en de groente op koude borden. Bestrooi de carpaccio met grofgehakte noten en gehakte peterselie. Royaal kruiden met peper uit de molen en besprenkelen met vinaigrette. Opdienen met boerenbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier