Carpaccio van rauwe ham en rode biet

  • Difficulty

[Carpaccio van rauwe ham en rode biet] is een eenvoudig, snel en no-nonsense voorgerecht dat het uitstekend kan vinden met een karaktervolle rosé uit de zuidelijke Rhône. De Château d’Aquéria 2000 is zo’n wijn en verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Nodig voor vier:

400 g rauwe, gedroogde ham (bv. Ganda-ham)

2 gekookte rode bieten

100 g kernen van wal- of pecannoten

1 teentje knoflook, gehakt

1 soeplepel gehakte peterselie

peper uit de molen

een klassieke vinaigrette (1/4 azijn, 3/4 olie, peper en zout)

De rauwe gedroogde ham met een elektrische snijmachine in fijne plakjes snijden. De bieten wassen, drogen met keukenpapier en eveneens in plakjes snijden. Leg de schellen vlees en de groente op koude borden. Bestrooi de carpaccio met grofgehakte noten en gehakte peterselie. Royaal kruiden met peper uit de molen en besprenkelen met vinaigrette. Opdienen met boerenbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content