Caponata met gebakken wijtingfilet en koriander

Voor 4 personen
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • olijfolie
  • 1 grote aubergine (in dobbelstenen van 1 cm)
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 20 groene olijven
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 1,5 el kappers
  • 4 dl passata
  • 3 fijngesneden ansjovisfilets
  • peper en zout
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 4 stuks wijtingfilet (120 g elk)
  • boter
  • verse koriander
Bereiding
  1. Stoof de ui aan in olie. Voeg de aubergine, selderij, groene olijven, knoflook en kappers toe en laat gedurende 5 min. meestoven. Blus met de passata, voeg de ansjovisfilets toe, kruid met peper, zout, witte wijnazijn en suiker en laat afgedekt gedurende 20 min. stoven op zeer zacht vuur.
  2. Bak de vis net gaar in boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de caponata (aubergine-tomatensaus) en werk af met verse koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content