
Burgers van rode biet
23-03-2016, 14:47
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:01
Ook rode biet kun je perfect verwerken in een burger. Het bewijs.
Ook rode biet kun je perfect verwerken in een burger. Het bewijs.
Voor 4 personen
- 450 g gekookte rode bieten
- 175 g havermoutvlokken
- 4 el lijnzaad
- 4 el sesamzaad
- 4 el maanzaad
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el komijnzaad
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 el marjolein
- 1 el tijm
- 1 el gerookte paprika
- 1 el mosterd van Dijon
- 8 broodjes
Bereiding
1. Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast.
2. Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart.
3. Maak de volgende dag de burgers (bijvoorbeeld met een cirkelvorm). Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur.
4. Serveer met een slaatje van rucola, postelein… en wat rodevruchtenvinaigrette.
Tip : Overgiet de rodebietenburger met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier