Voor 8 bruschette
- 400 g limabonen (blik), uitgelekt en gespoeld
- 460 g artisjokharten in olie (blik of bokaal), uitgelekt
- 80 ml koudgeperste olijfolie
- 2 el tahin
- 1 kl fijngeraspte limoenzeste
- 2,5 el citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kl komijnpoeder
- 8 dikke sneden zuurdesembrood
- 40 g kleine muntblaadjes
- 6 minikomkommers, in linten
- 1 kleine venkelknol, dun geschaafd (bewaar het loof)
- 50 g granaatappelpitten
- peper en zout
Bereiding
- Verhit een grillpan op een hoog vuur.
- Pureer in de blender of keukenrobot de limabonen, 150 gram van de artisjokharten, 60 ml olijfolie, de tahin, de citroenzeste, 2 eetlepels van het citroensap en het komijnpoeder tot een homogeen mengsel. Kruid met peper en zout.
- Borstel de rest van de olie over de sneden brood. Gril het brood aan beide kanten 2 minuten, of tot de grilstrepen ontstaan.
- Scheur in een schaaltje de rest van de artisjokharten in stukjes en meng met de muntblaadjes, de komkommer, de venkel, de granaatappelpitten en de rest van het citroensap. Schep om.
- Besmeer elke bruschetta met artisjokpuree, schep er salade op en werk af met het apart gehouden venkelgroen. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier