Bruschetta met artisjok, bonen en venkel

© Isopix
  • Moeilijkheid

Voor 8 bruschette

  • 400 g limabonen (blik), uitgelekt en gespoeld
  • 460 g artisjokharten in olie (blik of bokaal), uitgelekt
  • 80 ml koudgeperste olijfolie
  • 2 el tahin
  • 1 kl fijngeraspte limoenzeste
  • 2,5 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kl komijnpoeder
  • 8 dikke sneden zuurdesembrood
  • 40 g kleine muntblaadjes
  • 6 minikomkommers, in linten
  • 1 kleine venkelknol, dun geschaafd (bewaar het loof)
  • 50 g granaatappelpitten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op een hoog vuur.
  2. Pureer in de blender of keukenrobot de limabonen, 150 gram van de artisjokharten, 60 ml olijfolie, de tahin, de citroenzeste, 2 eetlepels van het citroensap en het komijnpoeder tot een homogeen mengsel. Kruid met peper en zout.
  3. Borstel de rest van de olie over de sneden brood. Gril het brood aan beide kanten 2 minuten, of tot de grilstrepen ontstaan.
  4. Scheur in een schaaltje de rest van de artisjokharten in stukjes en meng met de muntblaadjes, de komkommer, de venkel, de granaatappelpitten en de rest van het citroensap. Schep om.
  5. Besmeer elke bruschetta met artisjokpuree, schep er salade op en werk af met het apart gehouden venkelgroen. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content