Broodje mosselsalade
02-09-2013, 14:15
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 18:42
Nodig
- 2 kg mosselen
- 75 ml witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 4 eieren
- 2 el mayonaise
- 2 el room
- 1 tl kerriepoeder
- 4 broodjes naar keuze
- 4-8 blaadjes kropsla
- 2 el tuinkers of rucola
Bereiding
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime pan. Maal er royaal peper over.
- Kook de mosselen onder deksel 6 min. of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn. Meng de mayonaise met de room en het kerriepoeder.
- Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin-kers of rucola over.
(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier