Ingrediënten

1 l kombucha van zwarte thee (huisgemaakt of gekocht)

een handjevol braambessen (geplet)

geutje vlierbessiroop

5 blaadjes salie

glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten

glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)

Bereiding

Meng alle ingrediënten en laat drie dagen fermenteren in een gesloten bokaal. Filter de aromaten eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

1 l kombucha van zwarte thee (huisgemaakt of gekocht)een handjevol braambessen (geplet)geutje vlierbessiroop5 blaadjes salieglazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluitenglazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)Meng alle ingrediënten en laat drie dagen fermenteren in een gesloten bokaal. Filter de aromaten eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.