Bouillon met venusschelpen

Dit is een milde, troostrijke bouillon met venusschelpen die in een mum van tijd op tafel staat. De Koreaanse sojabonenpasta geeft de soep een heerlijk rijke smaak, maar je kunt hem ook achterwege laten als je liever soep met een heldere, lichte smaak wilt.

Voor 4 personen
  • 300 g venusschelpen (gooi de exemplaren weg die open blijven staan als je er een flinke tik op geeft)
  • 2 lente-uien, in de lengte gehalveerd en daarna in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels Koreaanse sojabonenpasta of miso
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne reepjes gesneden
  • zeezout
  • gekookte rijst, om erbij te serveren
Bereiding
  1. Boen de venusschelpen schoon onder koud stromend water om eventueel vuil en zand te verwijderen. Gooi exemplaren weg die open blijven staan als je er een flinke tik op geeft.
  2. Doe de venusschelpen met 1,2 liter water in een pan, doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Schuim het kookvocht af, zet het vuur laag en laat de venusschelpen 5 minuten zachtjes koken tot ze opengaan.
  3. Voeg de lente-ui, de knoflook, de sojabonenpasta en de chilipeper toe. Proef en breng de soep zo nodig op smaak met zout (waarschijnlijk is hij al zout genoeg dankzij de venusschelpen en de sojabonenpasta).
  4. Breng de soep vlak voor het serveren weer kort aan de kook, haal de pan van het vuur en serveer de soep direct. Geef er gekookte rijst bij.

Uit: Onze Koreaanse keuken, Jordan Bourke & Rejina Pyo (LM Books).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content