Voor 4 personen:
2 jonge bloemkooltjes
200 gram verse snijbonen
boter
grofgemalen zwarte peper
zeezout
een snuifje bonenkruidpoeder
1/2 Saint-Maure de Touraine-kaas (met as geaffineerd en 3 à 4 weken oud)
4 sprietjes bieslook
7 eetlepels gesmolten boter
versgemalen nootmuskaat
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze 2 minuten. Laat even schrikken onder koud stromend water en uitlekken. Snijd de snijbonen schuin en fijn en blancheer 2 minuten. Laat schrikken en uitlekken en bak ze enkele minuten in boter. Kruid met peper, zout en bonenkruid. Schik eerst de bloemkool en daarop de snijbonen op de borden. Leg er de kaas op, versier met bieslook en werk af met gesmolten boter, gekruid met peper, zout en flink wat nootmuskaat. Serveer met brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier