Bloemkool en snijbonen met Saint-Maure de Touraine en nootmuskaat

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 jonge bloemkooltjes

200 gram verse snijbonen

boter

grofgemalen zwarte peper

zeezout

een snuifje bonenkruidpoeder

1/2 Saint-Maure de Touraine-kaas (met as geaffineerd en 3 à 4 weken oud)

4 sprietjes bieslook

7 eetlepels gesmolten boter

versgemalen nootmuskaat

Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze 2 minuten. Laat even schrikken onder koud stromend water en uitlekken. Snijd de snijbonen schuin en fijn en blancheer 2 minuten. Laat schrikken en uitlekken en bak ze enkele minuten in boter. Kruid met peper, zout en bonenkruid. Schik eerst de bloemkool en daarop de snijbonen op de borden. Leg er de kaas op, versier met bieslook en werk af met gesmolten boter, gekruid met peper, zout en flink wat nootmuskaat. Serveer met brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content