Bloemkool- en gorgonzolasoep

©Diane Hendrikx
Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 kl olijfolie
  • 500 g bloemkool
  • 1 middelgrote aardappel, geschild
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 5 dl melk
  • 120 g gorgonzola
  • 2 kl mosterd
  • citroensap
  • bieslook
  • peper, zout
Bereiding
  1. Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de aardappel in kleine stukken. Doe ze bij de ui. Overgiet met bouillon toe en laat ca. 20 minuten koken.
  2. Kruid met peper en zout. Pureer de soep. Voeg de melk toe en verhit opnieuw. Voeg ook de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de kaas smelten en laat alles nog 5 minuten sudderen.
  3. Breng de gorgonzolasoep op smaak met citroensap, mosterd, peper en zout. Versier met fijngesneden bieslook.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content