Blini’s met mango en parmaham of zalm-zure room

blini's parmaham

De ene helft van de blini’s beleg je met mango en parmaham. De resterende blini’s bestrijk je met zure room en garneer je met de gerookte zalm.

Voor 40 blini’s
Beslag
  • 85 g patisseriebloem
  • 85 g boekweitmeel
  • 10 g bakkersgist
  • 250 ml melk
  • 2 eieren, snuifje zout
  • (geklaarde) boter
Beleg
  • 1 mango, parmaham
  • 1 dl slagroom, 5 el zure room
  • 1 el mierikswortel (uit bokaaltje)
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 1 handje waterkers

Bereiding

  1. Blini’s: zeef beide bloemsoorten boven een mengkom. Verwarm wat melk, los daarin de gist op. Giet in een kuiltje in de bloem, meng. Voeg de rest van de melk koud toe, evenals zout en eigelen, meng. Laat afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  2. Spatel de opgeklopte eiwitten door het deeg. Bak deegcirkeltjes (ca. 5 cm) aan beide zijden. Laat afkoelen op een taartrooster.
  3. Beleg: schil en ontpit de mango. Pureer de helft, versnij de rest in blokjes. Klop de room lobbig, meng met de puree.
  4. Bestrijk de helft van de blini’s met mangoroom, garneer met blokjes mango en een roosje van parmaham. Meng zure room en mierikswortel. Bestrijk er de resterende blini’s mee, garneer met zalm en waterkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content