Voor 6 personen
- 3 gekonfijte eendenvleugels
- 300 g zoete aardappelen
- 2 el sojasaus
- 1 el suiker
- 12 koriandertakjes
Voor de blini
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1/4 liter melk
- 20 g boter, zout
Soja-karamelsaus
- 3 dl sojasaus
- 2 dl aceto balsamico
- 50 g griessuiker
- 20 g verse gember
Bereiding
- De blini’s: breek de eieren in een kom met bloem en klop ze los. Voeg er in een fijn straaltje de melk aan toe. Breng op smaak met een snuifje zout en voeg er de gesmolten boter aan toe. Blijf kloppen tot het deeg helemaal glad is. Laat het dan een uur rusten.
- Bestrijk een pannetje met een beetje boter, giet er een kleine pollepel deeg in en laat het pannenkoekje 1 minuut aan elke kant bakken. Herhaal tot het deeg op is.
- Stapel de blini’s en dek ze af, zo blijven ze soepel. Hou ze warm boven een pan met warm water.
- Kiest u voor kant-en-klare pannenkoekjes, snij ze dan in schijfjes van 8 cm diameter en warm ze op in de stoompan.
- De eendenvleugels: verwarm de oven (180°C). Leg de eendenvleugels, ontdaan van zo veel mogelijk vet, op een schaal en zet ze 3-4 minuten lang in de oven, de tijd die nodig is om het vet te doen smelten. Haal de schaal uit de oven, laat de vleugels uitlekken en laat ze rusten tot ze lauw zijn. Verwijder het vel en de beentjes en snij het vlees in reepjes.
- Doe de suiker en de sojasaus in een pan en laat 1 minuut koken. Bestrijk daarmee de reepjes vlees. Schik het vlees in de ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven om te lakken.
- De aardappelen: schil de zoete aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Kook ze 10 minuten in zout water. Laat ze dan uitlekken en snij ze in staafjes van 1/2 cm.
- De saus: schil de gember en snij hem in fijne reepjes. Giet de azijn in een pan, voeg er de suiker bij en laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Voeg er de gember en de sojasaus bij en warm in 2 minuten op. Haal de saus dan van het vuur en giet ze in een schaaltje.
- Serveer de eend, aardappelstaafjes, blini en koriandertakjes afzonderlijk. Neem een blini, leg daarop een beetje gekonfijte eend, enkele staafjes aardappel en een takje koriander. Plooi het gevulde pannenkoekje samen en doop het in de soja-karamelsaus.
Voorbereiding: 20 minuten. Kooktijd: 30 minuten. Gemakkelijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier