Beignets van grote garnalen en groenten
450 g bloem
450 g bloem
150 g maïszetmeel
2 dl koud water
400 g grote garnalen
1/2 romanesco (geelgroene bloemkoolvariëteit)
1/2 courgette
150 g groene asperges
peper van de molen
fijn zeezout
Meng voor het beslag 300 g bloem en 150 g maïzena en voeg er het koude water bij. Zet aan de kant en laat even rusten.
Maak de groenten schoon en snij de kool in kleine roosjes. Snij de courgette in plakken van 0,5 cm. Spoel de groenten en droog ze goed af.
Haal de groenten en de garnalen door de bloem en daarna door het beslag.
Frituur krokant in plantaardige olie op 180°C. Schep uit de friteuse en kruid met peper van de molen en fijn zeezout.
Lekker als voorgerecht of bij een fris glaasje wijn. Je kan er een dipsaus van yoghurt en mayonaise bij serveren, op smaak gebracht met een beetje limoensap en verse kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier