Beef Wellington
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1 kg ossenhaas
100 g ganzenlever
1 soeplepel olie
500 g bladerdeeg
1 losgeklopt ei
Champignonsaus :
250 g paddestoelen (shii-takes, oesterzwammen)
2,5 dl room
zout
peper
nootmuskaat
100 g boter
Garnituur :
seizoengroenten
Maak het vlees schoon door peesjes en vliesjes met een mesje te verwijderen. Bak het vlees op groot vuur snel aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Verwarm de oven (200 tot 220). Kruid het vlees met peper en zout. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven plaat uit tot een vierkant. Leg het vlees in het midden van het deeg. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de ossenhaas, smeer de randen met behulp van een kwastje in met een beetje water en druk ze dicht met de vinger. Strijk de bovenkant van het ingepakte vlees in met losgeklopt ei. Zet alles 25 minuten in de oven. Verminder de temperatuur tot 180 en bedek de bovenkant met aluminiumfolie. Laat de ossenhaas nog 10 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat het voor het aansnijden eerst nog 10 minuten rusten.
De champignonsaus bereidt men door de schoongeborstelde paddestoelen in plakjes te snijden en deze te bakken in een weinig boter. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. De room toevoegen en zachtjes laten koken. Juist voor het opdienen de saus van het vuur af opkloppen met klontjes malse boter.
Beef Wellington krijgt seizoengroenten en aardappels als garnituur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier