Voor 4 personen:
200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden of in hele plakken
120 g spaghetti
100 g diepvrieserwten
2 tomaten, in dobbelsteentjes
1 fijngesneden prei
een scheutje room
Voor de saus:
50 g sjalotjes
1/2 dl witte wijn
1 dl visfumet
1 dl room
een klontje boter
De spaghetti gaar koken en even spoelen in koud water. De sjalotjes stoven in boter en bevochtigen met wijn, visfumet en room. Dit alles laten inkoken tot de gewenste dikte. De saus voor het opdienen opkloppen met klontjes boter en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap. Het wit van de prei versnijden en stoven in boter; De spaghetti toevoegen, door de prei roeren, bevochtigen met room en kruiden met peper en zout. De partjes tomaat en erwten als laatste toevoegen. In warme borden overbrengen en afdekken met zalm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier