Bananenbladpakketje met gemarineerde tofoe

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 g tofoe

4 el shoyu + 7 el water

2 tot 3 plakjes gemberpikkel*

2 kl geroosterd zwart sesamzaad

1 tak witte selder

Â1/2 wortel

2 pijpui

4 el zuurkool,

1 citroen

een snuifje wit zeezout

bananenblad

Snijd de tofoe in dobbelstenen van 1 cm en marineer 15 minuten in het shoyu-watermengsel. Snij witte selder, wortel, pijpui en gemberpikkel in reepjes en meng alles in een schaal. Voeg een snuifje zeezout toe en kneed de groenten even zodat het zout goed kan inwerken. Rasp 1 theelepel citroenschil en meng met de groenten. Rooster het sesamzaad in een droge pan.

Meng met de gemarineerde tofoe onder het groentemengsel (het marineervocht gebruiken we niet in dit gerecht maar kan verwerkt worden in soepen of sausen).

Snij uit het bananenblad een stuk van 15 cm en leg in het midden 1 eetlepel zuurkool (het overtollige vocht wordt er eerst uit geperst) met daarop 1 volle eetlepel van het tofoemengsel. Vouw het blad dicht als een pakje en bind toe met een reepje bananenblad. Stoom de pakketjes 10 minuten.

Varianten: in plaats van bananenbladen kan men geblancheerd Chinees koolblad gebruiken; hetzelfde recept kan ook met gerookte tofoe die niet hoeft te marineren. Snij in blokjes en voeg wat zuurkool en sesamzaad toe. Werk verder op dezelfde manier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content