Banaan en sinaas met een luchtige mascarponecreme

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een licht en fruitig dessert is altijd een voltreffer na de maaltijd.

Voor 4 personen

4 kleine bananen

2 onbespoten sinaasappels

2 onbespoten limoenen

2 el Grand Marnier

1 vanillestok

2 el fijne suiker

30 g ongezouten hoeveboter

Voor de mascarponecrème:

250 g mascarpone

50 g suiker

2 el Grand Marnier

2 eieren

2 el amandelschilfers

Bereiding

1. Klop de 2 eierdooiers met suiker en Grand Marnier tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel. Giet in 4 kommetjes of glazen en zet 1 uur in de koelkast.

2. Snijd de zeste van sinaasappel- en limoenschil. Schil de sinaasappels zodat er geen wit meer zichtbaar is en snijd boven een kom de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Pers de limoenen.

3. Bak de gepelde bananen 3 minuten in hete boter met suiker op matig vuur. Haal uit de pan en houd warm. Blus de warmte in de pan met limoensap, sinaasappelsap en Grand Marnier. Voeg het gespleten vanillestokje en de zeste toe en laat tot de helft inkoken.

4. Kleur de amandelschilfers goud in een pannetje en strooi ze over de mascarponecrème. Verdeel bananen en sinaasappelpartjes over de borden, overgiet met saus en dien op met mascarponecrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content