Asperges met mosterdsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Deze side dish met witte en groene asperges is lekker bij alle soorten gebraad.

Voor 4 personen

1 bokaal Bonduelle groene asperges, uitgelekt

1 bokaal Bonduelle witte asperges, uitgelekt

1 dl groentebouillon

1 dl Tongerlo Dubbel Blond 6°

2 1/2 dl slagroom

50 g boter

2 eetlepels niet te scherpe mosterd

zout en peper

2 eetlepels fijngesnipperde bieslook

eventueel bindmiddel

Bereiding

1. Smelt de boter in een pan en verwarm de in stukjes gesneden asperges hierin door en door. Schep de asperges uit de pan en houd ze warm.

2. Giet de bouillon en het bier in de pan en klop er de room en de mosterd door. Laat de saus enkele minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout en doe er op het laatste moment een deel van het bieslook bij. Bind de saus indien nodig met een beetje bindmiddel.

3. Schenk de saus over de asperges en bestrooi ze met de rest van het bieslook.

Tip: Lekker bij alle soorten gebraad, en extra feestelijk met een timbaaltje Bosto Ready Rice Long Grain of Basmati erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content