Asperges à la flamande

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 eieren
  • 1/3 bos peterselie
  • 200 g boter
  • 1 bussel asperges
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak intussen de peterselie fijn. Smelt de boter op zacht vuur, maar laat niet bakken of pruttelen.
  2. Schil de asperges met een dunschiller, van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan. Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
  3. Schik de asperges op borden. Prak de eieren fijn met een vork en meng er de peterselie door. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content