Aspergecarpaccio op toast

Asperges kun je perfect rauw eten. Schaaf ze met een mandoline in fijne plakjes, besprenkel de aspergecarpaccio met olie en citroen en beleg er een toast mee.

Voor 4 personen
  • 400 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 1 el mosterd
  • 10 takjes kervel
  • peper en zout
  • 8 sneetjes toastbrood
Bereiding
  1. Was de asperges en snijd er de harde uiteinden af. Schaaf ze met een mandoline zeer fijn in de lengte. Strijk de geschaafde stroken in met olijfolie en citroensap en zet opzij.
  2. Kook ondertussen de eieren hard. Pel ze en doe eiwit en eigeel in aparte kommen. Plet het eigeel met een vork, voeg mosterd, peper en zout toe. Hak het eiwit fijn en voeg de fijngesneden kervel, peper en zout toe.
  3. Wals het toastbrood dun met een deegrol, snijd de zijkanten recht en leg 2 minuten onder de grill, tot de toastjes goudbruin zijn. Beleg elk toastje met de eigeelspread. Schik hierover de aspergecarpaccio en werk af met het eiwit en enkele extra plukjes kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content