Artisjokken op zijn Romeins

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 à 12 artisjokken (afhankelijk van de grootte)
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie extra vergine
  • peper en zout
Bereiding
  1. De artisjokken goed schoonmaken en alleen de zachte delen (in hun geheel) overhouden. Als de stengels heel vers zijn, mag je die ook schillen om enkel het binnenste (gelige gedeelte) over te houden.
  2. De artisjokken samen met de fijngesneden peterselie en het fijngehakt knoflook in een ovenschaal leggen . De olie toevoegen en 1 à 2 cm water. De schaal afdekken met bakpapier zodat de groenten als het ware gestoomd worden.
  3. Plaats de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven (200°C). Nagaan of de groenten gaar zijn door er met een mes in te prikken.

Deze bereiding kan ook klaargemaakt worden in een gietijzeren kookpot (eveeneens afdekken met bakpapier). De olijfolie voor bereiding hoeft geen extra vergine te zijn, wel voor de afwerking, om de groente op het bord nog met wat olie te besprenkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content