Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes, patatas bravas en canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème
26-09-2018, 13:21
Bijgewerkt op: 20-04-2024, 10:38
Een mooie combinatie van hapjes die luxe en smaak uitstralen: artisjok met ansjovis, patatas bravas en gepekelde ui met geitenkaas.
Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes
- 4 artisjokken
- 1 eidooier
- 30 g gezouten ansjovis
- 1 koffielepel mosterd
- 4 druppels worcestersaus
- 3 druppels tabasco
- 1 koffielepel ketchup
- 2 dl olijfolie
Bereiding
- Kook de artisjokken gaar in een kruidenbouillon. Pluk de blaadjes los en droog af.
- Meng alle ingrediënten voor de ansjoviscrème, behalve de olijfolie. Klop op met olijfolie zoals een mayonaise. Fruit de kappertjes in de frituurpan op 180 °C. Serveer met de artisjokken.
Patatas bravas
- Prik aardappelrondjes met behulp van een parisiennelepel.
- Pocheer ze in de frituurpan op 150 °C. Bak daarna af op 180 °C.
Canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème
- gepekelde zilverui
- 2 dl Rodenbach Grand Cru
- 0,5 dl rodewijnazijn
- 0,5 dl sushiazijn
Bereiding
- Breng alle azijn aan de kook en giet op de schoongemaakte zilveruitjes.
- Maak de geitenkaascrème: mix een halve kilo geitenkaas met 700 g melk en 10 g kappa. Breng tot het kookpunt en laat afkoelen in koelkast. Wanneer het is afgekoeld meng je het in de Thermomix tot je een glad mengsel verkrijgt.
- Spuit de crème op de canapé en de patatas bravas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier