Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g nieuwe krielaardappeltjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • 1 grote groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
  • 2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 30 g ansjovis uit blik, uitgelekt en fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 takje rozemarijn of tijm
  • 1 grote handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Gebruik het liefst voorgekookte aardappelen, die 15-20 minuten gaargekookt zijn in licht gezouten water en daarna 12 uur in de koelkast hebben gestaan, zodat het zetmeel wordt omgezet in resistent zetmeel. Maar je kunt de aardappelen ook koken en meteen gebruiken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en groene paprika 5 minuten. Snijd dan de aardappelen doormidden en doe ze erbij.
  3. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1-2 minuten. Roer daarna de ansjovis, het citroensap en het takje tijm of rozemarijn erdoorheen.
  4. Laat alles 5 minuten sudderen en roer af en toe door totdat de groenten gaar zijn, maar nog niet bruin. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en roer de peterselie erdoorheen. Serveer met een kleurrijke salade of andere kleurrijke groenten.

Uit: Het slimme darmendieet kookboek, Clare Bailey (Nieuwezijds B.V., 21,95 euro)