Appelsorbet en rozemarijnijs

Appelsorbet en rozemarijnijs
© Getty
Voor 4 personen
  • platte koekjes (kletskoppen)
  • 1 kleine appel naar keuze
  • 4 takjes rozemarijn

Rozemarijnijs

  • ingrediënten voor 5 dl vanille-ijs
  • 1 bos verse rozemarijn
Voor de sorbet
  • 5 appels naar keuze
  • sap van 1 citroen
  • 5 dl suikersiroop
Bereiding
  1. Maak eerst het rozemarijnijs. Breng de helft melk en de helft room aan de kook met twee takken rozemarijn en de vanille. Laat 30 minuten zacht trekken, zeef de massa en roer met de eierdooiers en de suiker tot een gebonden saus. Doe er 3 takken verse rozemarijn bij en zet een nacht in de ijskast. Zeef de massa en draai er ijs van.
  2. Maak de appelsorbet. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Voeg het citroensap toe en mix tot een gladde puree. Voeg tijdens het mixen eventueel een scheut water toe. Meng de appelpuree met de suikersiroop. Draai tot sorbet in de ijsmachine.
  3. Schik op de borden een bol sorbet tegen een bol rozemarijnijs. Leg tussenin een plat koekje. Versier de sorbet met julienne van appel en het ijs met een takje rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content