Appelciderflensjes

Voraciously sub food brand 04 2019 © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Voor een feestelijk effect kun je de flensjes flamberen met calvados en daarna bestrooien met poedersuiker.

Nagerecht voor 4 tot 6 personen

125 g bloem

1 mespuntje zout

3 eieren

3 dl appelcider

125 g crème fraîche

1 tl vanillesuiker

2 el olijfolie

1 Elstar appel

olijfolie om in te bakken

(1 borrelglaasje calvados om te flamberen)

Bereiding

1. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe hierin de eieren, zout, olijfolie, appelcider, vanillesuiker en crème fraîche. Klop het beslag met de mixer ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel. Voeg de rasp meteen aan het beslag toe. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje rusten.

2. Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan, voeg een lepel beslag toe en bak hiervan mooie dunne flensjes. Bestrooi met wat poedersuiker. Lekker met kaneel- of vanille-ijs.

Tip: Je kunt de flensjes ook af laten koelen, vullen met dikke custard (gele room) daarna naast elkaar in een ingevette ovenschaal bestrooien met poedersuiker en nog even in een hete oven doen. Lekker met een zoete dessertwijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content